Gabriela Firea anunță primele măsuri care vor fi luate în Capitală pentru a preveni răspândirea coronavirusului, după ce în București au apărut deja două cazuri confirmate. Primarul Capitalei crede că școlile și grădinițele trebuie închise."Putem să fim responsabili și înțelepți și să închidem școlile și grădinițele. O spun atât că primar, cât și că părinte și va spun de ce. Domnul care a venit din Italia nu a intrat imediat în izolare. S-a mai întâlnit cu alte persoane. Va dați seama ce înseamnă o adevărată anchetă epidemiologică? Vă dați seama că în momentul în care un singur copil are test pozitiv se va declanșa o adevărată groază a părinţilor şi a profesorilor?

Rapiditatea cu care se poate răspândi un virus este imensă. Nu se poate face prevenție cu rezultate bune decât luând măsuri care pot fi contestate, dar aici nu mai e vorba de politică, nici de fotbal. E vorba despre viață oamenilor. Am văzut autorități care se tem să ia măsuri pentru că se tem să fie criticate. Eu îmi asum să fiu criticată. Pe rază municipiului București școlile și grădinițele trebuie închise. Noi nu putem impune, dar putem transmite această rugăminte, să facem această propunere. Această este propunerea noastră. O spunem clar și răspicat și nu ne e teamă de nico critică", a declarat Firea.

De asemenea, cele 14 teatre din subordinea PMB își vor suspenda activitatea cu publicul până pe 31 martie. Actorii şi regizorii vor fi plătiţi, dar vor face doar repetiţii. Meciurile CSM se vor desfășura și ele fără spectactori.