În perioada 2-12 iunie, în unităţile de învăţământ din Bucureşti, vor avea loc activităţi de pregătire a elevilor, în vederea susţinerii examenelor naţionale. În școli au început deja să se ia măsurile necesare pentru ca toți elevii să fie în siguranță.Viceprimarul sectorului 2, Dan Cristian Popescu, a verificat personal implementarea acestor măsuri din unitățile de învățământ din sector.Conform lui Dan Cristian Popescu, elevii vor intra în școli dotate cu distanțiere, dezinfectant și vor beneficia de un triaj epidemiologic și de culoare speciale pentru intrare și ieșire, pentru a evita aglomerațiile."Unitățile de învățământ de #Aca2ă își așteaptă elevii în condiții de siguranță și cu toate măsurile de prevenție implementate.

Astăzi am mers să verific dacă unitățile de învățământ din sectorul 2 sunt pregătite atât pentru perioada 2-12 iunie, dar și pentru susținerea examenelor naționale. Toate unitățile sunt dotate cu distanțiere, dezinfectant de mâini, covoare cu dezinfectant, în clase elevii vor sta respectând distanța sigură și avem, de asemenea, pus la punct triajul epidemiologic la intrarea în unitate și culoarele separate pentru intrarea și ieșirea elevilor.

Dragi copii, vă așteptăm cu drag înapoi în băncile școlii. #Aca2ă sunteți în siguranță!", a scris pe pagina sa de Facebook viceprimarul Dan Cristian Popescu.Tot în vederea pregătirii pentru perioada de dupa 2 iunie, premierul Ludovic Orban a cerut în ședința de Guvern de miercuri ca măştile de protecţie să ajungă în şcoli până pe 1 iunie. Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a precizat că procedurile de achiziţie sunt în plină desfăşurare.