Pentru a evita răspândirea virusului gripal, Societatea de Transport Bucureşti va pune la dispoziţia călătorilor măşti sanitare, a anunţat directorul general instituției.

"Ca element de noutate, anul acesta, STB intenţionează să achiziţioneze şi să distribuie către toţi călătorii care vor dori acest lucru măşti sanitare, pentru ca să fie prevenită şi mai mult apariţia unor focare de infecţie, mai ales în mijloacele de transport în comun", a declarat acesta.

În plus, conform directorului, vehiculele din flota STB vor fi dezinfectate pe timpul nopții, după retragerea din circuit.

Măsurile de prevenție a unei epidemii de gripă în București au fost anunțate astăzi în cadrul unui comandament de urgenţă convocat la sediul Primăriei Generale după ce numărul cazurilor de gripă înregistrate în ultimele ore a crescut considerabil.


Managerul general al Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABIF), Alis Grasu, a declarat că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 2.144 solicitări şi a făcut apel la populaţie să ia legătura în primul rând cu medicul de familie pentru cazurile de viroze sezoniere.