Ȋntr-o conferință de presă ținnută ȋn weekend, banca centrală din China a anunțat o măsură fără precedent – banii aflați în circulație vor fi efectiv curățați, pentru a opri răspândirea coronavirusului, scrie Mediafax.

Deși este vorba despre o măsură extremă, este cât se poate de eficientă. Bancnotele și monedele sunt unele dintre cele mai murdare obiecte. Un studiu din 2017, efectuat pe bancnote de 1 dolar în New York, a arătat că acestea aveau 397 de specii de bacterii pe ele, transmite Hotnews.

Metodele prin care pot fi curățați banii sunt cu lumină ultravioletă sau la temperaturi ridicate. Coronavirusul poate fi eliminat și cu dezinfectanți comuni.

Banca centrală chineză a mai anunțat că, atunci când se va putea, vor fi introduse în circulație noi bancnote.

Potrivit ultimului bilanț, numărul total al deceselor cauzate de coronavirus, la nivel mondial, se ridică la aproape 1.700, anunță CNN. Dintre acestea, 1.665 au fost înregistrate în China.

Ȋn același timp, numărul total al cazurilor de infecție cu coronavirus este de 69.000, dintre care 9.500 de persoane au fost deja vindecate.

Economia Chinei a fost puternic afectată ȋn ultima perioadă, de la declanșarea epidemiei. Comerțul este aproape blocat, având ȋn vedere că foarte multe state se feresc să importe produse din China. Ȋn același timp, turismul pur și simplu s-a prăbușit, oamenii temându-se de o eventuală ȋmbolnăvire. Mulți turiști au ajuns să evite chiar ȋntreaga Asie din cauza virusului.