A spus adevărul și a fost dat afară de ministrul demis. Este vorba de Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt al CNAIR. Autostrada Ploiești – Brașov, „o balivernă”, afirmase Șerbănescu. CNAIR, acuzații dure la adresa lui Răzvan Cuc

Ministrul demis al Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunțat la finalul săptămânii trecute că este gata contractul pentru Autostrada Ploiești-Brașov. Compania Națională de Infrastructură Rutieră (CNAIR) l-a contrazis.

Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt al CNAIR a spus că declarațiile lui Răzvan Cuc sunt doar vorbe-n vânt.

„Nu știu ce spune ministrul Cuc, de semnat. În mod normal, contractul ar trebui semnat de guvern, care este demis. Din punctul meu de vedere, este o balivernă aruncată pe piață ca să creeze emoție. De ce până acum nu s-a făcut nimic și după ce a fost demis guvernul prin moțiune de cenzură s-a trezit lumea să anunțe? A făcut asta ca să anunțe premisele celor care vor veni la guvernare că li s-au lăsat niște proiecte pe care nu sunt în stare să le ducă la finalizare. E o joacă politică pe un proiect care este de interes național până la urmă”, a afirmat Alin Șerbănescu. El a continuat să comenteze gestul ministrului, spunând că nu a fost decât o încercare a lui Cuc de a ieși triumfător din scenă, mai ales că multe detalii contractuale nu sunt puse la punct. ”Acum nu știu cât o să mai înghită românii astfel de prostii și genul acesta de politruci care vin și nu fac nimic. În acest moment, nu avem decât fum și praf în ochi, pe un proiect despre care nu știm ce soartă va avea.Asta e realitatea cruntă. E o strategie de imagine proastă a lui Răzvan Cuc, pentru că atunci când minți, se vede în scurt timp”, a mai afirmat Alin Șerbănescu.

Pentru aceste declarații, Alin Șerbănescu a fost demis, informația aflând-o din presă.

Replica CNAIR

”Referitor la articolul “Autostrada Ploiești – Brașov, „o balivernă”. CNAIR, acuzații dure la adresa lui Răzvan Cuc”, publicat pe 16.10.2019, în Evenimentul Zilei, CNAIR S.A. face următoarele precizări:

– Domnul Alexandru Ioan ȘERBĂNESCU nu a fost mandatat să facă această declarație în numele CNAIR;

– Subiectul dezbătut în acest articol, în numele Companiei, face referire la o investitie/proiect care se află în procedură la Comisia Națională de Strategie și Prognoză;

– Declarațiile din ultima perioadă se constituie în grave derapaje deontologice, aflându-se de multe ori la limita oportunității și acurateții informației;

– CNAIR S.A. are obligația de a transmite informații către opinia publică cu privire la proiectele pe care le are în derulare, fără a genera dezbateri politice.

Ne exprimăm regretul față de comportamentul public al domnului Șerbanescu și considerăm că o astfel de atitudine, prin exprimarea unei opinii personale în numele Companiei, nu este în concordanță cu poziția oficială a CNAIR S.A.”