Grãbit sã execute ordinele de partid, lingãul Gabriel Mutu (foto stânga), primarul Sectorului 6 şi preşedinte PSD-Ilfov, l-a pocnit pe istericul viceprimar PSD-ist Aurelian Bãdulescu (foto dreapta). Mutu voia sã forţeze demiterea lui Bãdulescu în şedinţa CGMB, pentru a o lãsa pe Gabriela Firea fãrã majoritate.

În loc sã apeleze pe calea justiţiei, Gabriel Mutu a vrut sã urgenteze demiterea viceprimarului Bãdulescu. Prin retragerea susţinerii politice, acesta ar fi trebuit demis de primarul general. Numai cã PSD ştie cã Firea este maestrã în minciuni şi încãlcarea legii. Alte patru persoane şi-au pierdut susţinerea organizaţiei PSD Sector 5 dupã evenimentele din 10 august 2018, iar notificãrile zac nebãgate în seamã la Primãria Capitalei. Numai cã PSD nu a atacat în justiţie nesupunerea lui Firea, iar conflictul a escaladat.

Scandalagiu consacrat, Bãdulescu l-a jignit pe Mutu când l-a vãzut, potrivit martorilor. Pumnul lui Mutu nu a întârziat şi l-a pocnit pe gargaragiului Bãdulescu.

Incidentul a avut loc în şedinţa de grup a PSD care avut loc înainte ca să înceapă şedinţa Consiliului General al Capitalei.

Gabriela Firea îl acuză pe Mutu că a provocat scandalul şi că şedinţa Consiliului General nu se poate desfăşura din cauza acestuia.

„Domnul Mutu i-a aruncat cu o sticlă de apă domnului Bădulescu. Au fost nişte încăierări. Fac apel la domnul preşedinte Dragna să îşi ia bătăuşii din Consiliul General. Să îl sune pe domnul Mutu să meargă la şedinţa de consiliu local la sectorul 6, pe care a convocat-o”, a declarat primarul general al Capitalei.

Scandalul a pornit de la decizia CEx București de îndepărtare a domnului viceprimar din funcție. A fost întreruptă ședința de consiliu, după care ne-am strâns la grupul PSD din cadrul Consiliului General, începând o discuție în contradictoriu între domnul primar și președinte interimar al PSD și domnul viceprimar. S-au aruncat acuzații de o parte și de alta. La un moment dat, domnul viceprimar a fost lovit de domnul Mutu cu o sticlă de apă într-un acces necontrolat de nervi. Anterior acestei discuții, ședința a fost întreruptă de domnul Gabi Mutu și ne-am retras pentru consultări”, a explicat Marius Pavel, consilier general al PSD.

PSD Bucureşti-Ilfov vrea sã-i ia lui Firea puterea instituitã prin alegerea consilierilor generali pentru a nu mai continua cu ilegalitãţile pe bani publici, cum ar fi “avariile” RADET, pentru care pierd puncte electorale în Capitalã.

Mutu a vrut “sã-i rupã gura” viceprimarului şi pentru declaraţia de miercuri seara. Bãdulescu a afirmat cã a minţit anchetatorii referitor la adevãrul evenimentelor din 10 august “pentru cã este un mincinos”. Declaraţia a venit dupã ce fostul premier Mihai Tudose, care s-a transferat la partidul lui Victor Ponta, a spus cã Dragnea este cel care a comandat represiunea asupra demonstranţilor.

I