A ȋnceput o luptă aprigă pentru putere ȋn PSD, ȋnaintea Congresului de la finalul lunii iulie. Se pare că, pe lângă Marcel Ciolacu, și fostul ministru al Finanțelor, Eugen Teodorivici, ar candida pentru șefia partidului.

„Dacă înțeleg să îmi asum funcția de președinte al PSD, înțeleg să-mi asum inclusiv istoria sa, cu bune și cu rele, cu liderii, cu membrii, cu simpatizanții săi, cu greșelile, dar mai ales, cu reușitele care îi aparțin și care au făcut, la un moment dat, ca România să conteze”, scrie fostul ministru al Finanțelor, pe Facebook.

Teodorovici mai susține că PSD trebuie să revină la guvernare.

„Nu putem rămâne în opoziție doar pentru a capitaliza – eventual - politic. PSD are capacitatea și profesioniștii necesari pentru a conduce această țară așa cum a mai făcut-o de-a lungul vremii. Sunt acele guvernări cu care ne mândrim acum și care au adus bunăstare românilor, dar au și pus România pe harta lumii democratice și au adus-o în UE”, a mai scris Teodorivici.

Paul Stănescu, secretarul general interimar al PSD, a declarat marţi, ca răspuns la criticile adresate de Eugen Teodorovici actualei conduceri interimare a PSD, că acesta este un aventurier politic, preocupat să vâneze funcţii, „o calamitate atunci când s-a aflat la conducerea partidului”.

Secretarul general interimar al PSD a spus despre Teodorovici că „în loc să fie preocupat ca PSD să câştige alegerile, încearcă să destabilizeze partidul şi să vâneze în continuare funcţii”.

Replica lui Paul Stănescu l-a nemulțumit pe un alt fost ministru. Răzvan Cuc, fostul ministru al Transporturilor, l-a atacat pe Stănescu pentru declarația făcută.

„Când simți că pierzi controlul, ataci public fără să te uiți în jurul tău. Paul Stanescu & Co s-au trezit șefi peste Partid și se cred atotputernici. Când un membru PSD își permite să aibă propria opinie, să nu fie de acord cu Paul Stanescu & Co, devine ”un aventurier politic” care e ”preocupat doar de funcții”, a scris Răzvan Cuc pe Facebook.