Cu doar câteva zile până la Paște, Ministerul Afacerilor Interne și Patriarhia Română au găsit soluția pentru ca Lumina Învierii să ajungă la credincioși, fără ca aceștia să se aglomereze la biserici. Cele două instituții au semnat un accord conform căruia polițiștii se vor alătura voluntarilor BOR pentru împărțirea luminii și a sfintelor paști pentru credincioși.

“Pâinea binecuvântată va fi distribuită credincioșilor în zilele de vineri și sâmbătă, între 7 și 17 în toate parohiile din patriarhia română, în locurile special amenajate de către personalul bisericii și de către voluntari, cu respectarea măsurilor de protecție, exact ca la magazinele comerciale.

În declarație, credinciosul va face precizarea „pentru ridicarea sfintelor paști” și va trece numele lăcașului de cult din zona de rezidență.

Forțele de ordine vor asigura ordinea publică pe toată perioada împărțirii sfintelor paști.

Pentru credinciosii bolnavi și cei peste 65 de ani, paștele va fi distribuit la domiciliu, vineri și sâmbătă, sau în prima zi de Paști, cu respectarea măsurilor de protecție.

Distribuirea luminii se va face de către voluntarii parohiilor și de către echipajele de ordine publică existente aflate în misiune începând cu ora 20:00.”, a detaliat ministrul de interne, Marcel Vela.

Conform precizărilor autorităților, în noaptea de Înviere este permisă circulația tuturor preoților și voluntarilor. Credincioșii vor putea ieși doar în apropierea locuinței însă nu în grupuri mai mari de 3 persoane.