Pasajul pietonal Obor va fi ȋnchis până la sfârşitul lunii aprilie

Lucrări de reabilitare şi modernizare ȋncep la Pasajul Pietonal Obor. Cele şase scări rulante vor fi ȋnlocuite, lucrările urmând să se desfăşoare mai mult ȋn timpul nopṭii. Primăria Sector 2 va construi un parcaj pe două niveluri cu trei căi de acces ȋn intresecṭia Obor.

"De-a lungul timpului am întâmpinat o serie de probleme cu scările rulante de la Pasajul Pietonal Obor, în sensul în care acestea se defectau foarte des. În urma realizării unei expertize tehnice la 6 dintre scările rulante a reieșit că acestea trebuie a fi înlocuite. Operațiunea de înlocuire, cum probabil ați observat, a început acum câteva zile. În tot acest timp se desfășoară o expertiză tehnică și la celelalte scări rulante". Ȋn plus, stâlpii de rezistenṭă ai pasajului vor fi consolidaṭi. Lucrările se desfășoară pe timpul nopții pentru a nu periclita traficul pietonal și așa îngreunat de imposibilitatea folosirii scărilor rulante. Ȋn urma licitaṭiei, firma Schindler România va efectua lucrările pentru suma de 2.578.000 de lei.

Tot ȋn acest an vor ȋncepe lucrările la reconfigurarea parcajului subteran din intersecṭia Bucur-Obor. Acesta va fi construit pe două niveluri cu trei căi de acces: Colentina, Moşilor şi Mihai Bravu. Proiectele au fost deja votate de Consiliul Local Sector 2 la iniṭiativa viceprimarului liberal Dan Cristian Popescu.