Trădat de partidul pentru pe care l-a promovat ȋn ultimii patru ani, viceprimarul liberal, Dan Cristian Popescu, va candida la Primaria Sectorului 2 sustinut de PSD. Anunțul oficial a fost făcut de Gabriela Firea, pe Facebook.

„Cine știe sa facă bine si nu face, săvârșește un păcat” (Iacov 4.17)

Nu am intrat în politică pentru a lupta pentru o ideologie, ci pentru a face tot ce pot pentru cetățeni. Deoarece proiectele mele, propuse, discutate și susținute de către cetățenii sectorului 2 au fost călcate în picioare din rațiuni politice, am ales să continui lupta cum pot mai bine.

De astăzi sunt candidatul susținut de către PSD la Primăria sectorului 2 și cu sprijinul Primarului General, doamna Gabriela Firea voi implementa proiectele mele și vom schimba fața sectorului 2 în următorii patru ani.

Le mulțumesc celor de la Partidul Social Democrat pentru că au ales să formeze echipă cu cetațenii din acest sector. Și eu consider că, întotdeauna, oamenii trebuie să fie pe primul loc. Nu alianțele comerciale de partide!

Împreună cu voi va fi bine #Aca2ă!, a scris Dan Cristian Popescu, pe pagina sa de Facebook.

La câteva zile după ce alianța PNL-USR-PLUS a decis să ȋl nominalizeze drept candidat pe USR-istul Radu Mihaiu, un apropiat al președintelui Dan Barna, Popescu a făcut un apel public către toate partidele politice pentru a-l sprijini să ȋși ducă proiectele ȋncepute ȋn Sectorul 2 la capăt. Primii care au răspuns apelului său au fost social-democrații.

"Am ales să formăm echipă cu cetățenii din acest sector și cu omul care știe, deja, toate problemele, are și soluții, pentru că a lucrat îndeaproape cu actualul primar - colegul nostru Mihai Toader -, dar care merge către un alt proiect.

Prin urmare, vom merge împreună în această perioadă și în viitor cu Dan Cristian Popescu, viceprimarul sectorului 2, pe care PNL l-a trădat, în miez de noapte, ca să-i facă loc unui candidat USR lipsit total de experiență și viziune, doar de dragul aranjamentelor politice pentru partidele «de dreapta», nu pentru toți cetățenii, indiferent de preferințele politice.

Săptămâna viitoare vom depune și noi candidaturile pentru alegerile locale, în cazul în care guvernul le va mai organiza, și vom continua să muncim în București, să ne implicăm, să ne pese, să ne asumăm și greșeli omenești, să găsim rezolvări pentru probleme care trenează de 30 de ani, să luptăm pentru o Capitală frumoasă și modernă, cu colegii mei:

Sectorul 1 - Daniel Tudorache

Sectorul 2 - Cristian Popescu

Sectorul 3 - Aurelian Bădulescu

Sectorul 4 - Daniel Băluță

Sectorul 5 - Daniel Florea

Sectorul 6 - Gabriel Mutu.

Întotdeauna, oamenii pe primul loc și nu alianțele comerciale de partide!", arată mesajul de pe Facebook al Gabrielei Firea, președintele PSD București.

Astfel, PSD a renunțat să ȋl susțină pe fostul primar al Sectorului 2, Neculai Onțanu, pentru obținerea unui nou mandat. Să fie acesta primul semn al schimbării din temelii a partidului, anunțată de președintele interimar Marcel Ciolacu, ȋnainte de alegerile interne?