Gabriela Firea a promovat la televiziuni o mulțime de spoturi care prezentau măsurile luate de PMB pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic. În realitate, însă, Bucureștiul rămâne capitala europeană cu cel mai mare risc de dezastru. În aceste condiții, Primăria Capitalei îi ajută pe locatarii din blocurile cu bulină cu truse de prim ajutor.

5800 de pachete cu bandaje, dezinfectanți, medicamente, fanioane și fluiere vor fi distribuite bucureștenilor din blocurile cu risc seismic. Un proiect de hotărâre pe această temă a fost adoptat vineri în şedinţa Consiliului General al Capitalei.

Conform proiectului, trusele de prim ajutor vor fi predate pe bază de proces-verbal ce se va încheia între Direcţia Înzestrare Materială şi Situaţii de Urgenţă şi locatarii din imobilele expertizate tehnic şi încadrate în clasa I de risc seismic, care prezintă pericol public, şi din cele încadrate în clasa I risc seismic, relatează Agerpres.

Având în vedere datele statistice privind seismicitatea României, precum şi amplasarea geografică a Municipiului Bucureşti, una dintre principalele vulnerabilităţi în caz de cutremur este reprezentată de numărul mare de clădiri de locuit care ar suferi avarii semnificative, precum şi numărul mare de cetăţeni care ar fi afectaţi de calamitate, se arată în referat.