Fostul ministru al Educației, actual senator PSD, Liviu Pop, este audiat în calitate de martor, luni, de procurori în dosarul în care este acuzată și Sorina Pintea.Fostul ministrul al Sănătăţii Sorina Pintea a fost arestată preventiv în urmă cu o săptămână sub acuzaţia de luare de mită, fiind pusă în libertate sub control judiciar vineri.

După reținerea acesteia, fiul său, Ionuț Pintea, a precizat că Liviu Pop ar fi intermediat întâlnirea dintre mama sa și denunțător și chiar că sume de bani au trecut pe la senatorul PSD. Liviu Pop a negat totul.

„Exclus acest lucru, imposibil. Niciodată n-am folosit în discursul meu, în atitudinea mea și în faptele mele chestiunile invocate de domnișorul Pintea. Cu siguranță în perioada imediat următoare se vor clarifica aceste neînțelegeri.”, a spus senatorul PSD, adăugând că îi este neclar cum a apărut numele său în acest caz.

Pintea este acuzată de luare de mită în formă continuată pentru că ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, în două tranşe, sumele de 10.000 de euro şi 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziţie publică ce avea ca obiect “proiectarea şi executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară şi toracică şi spaţii adiacente”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială.