Liviu Dragnea face o nouă încercare de a scăpa de pedeapsa cu închisoarea. Fostul lider PSD încearcă să obţină rejudecarea dosarului care i-a adus o condamnare la 3 ani şi jumătate de detenţie.

În această dimineaţă, în jurul orei 9:00, Liviu Dragnea a fost adus la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde se judecă o cale extraordinară de atac.

"Stau de 8 luni nevinovat la Penitenciarul Rahova", le-a declarat Dragnea magistraților, potrivit Digi24. Nu este prima dată când fostul lider PSD se declară nevinovat. Încă de la începutul anchetei el a spus că acest dosar este doar o răfuială politică.

Dezbaterile de azi din sala de judecată au durat doar 45 de minute.

Fostul lider al PSD a contestat decizia de condamnare prin introducerea unor căi extraordinare de atac - contestaţia în anulare şi recursul în casaţie.

Contestaţia în anulare a fost respinsă de magistraţi în 10 decembrie, iar recursul în casaţie urmează să se judece marţi.

Judecătorii au dispus citarea în instanţă a lui Liviu Dragnea, dar şi a altor inculpaţi din dosar, respectiv Floarea Alesu, Adriana Botorogeanu şi Anisa Stoica, care au introdus și ei căi extraordinare de atac.

De la începutul anului, avocații lui Liviu Dragnea au depus alte două contestații. Acestea urmează să fie judecate în această lună de instanța supremă, respectiv de Tribunalul București.

Liviu Dragnea a fost scos din Penitenciarul Rahova și adus la instanța supremă și în decembrie 2019. Atunci, fostul președinte al PSD, și-a făcut apariția îmbrăcat la costum şi fără mustaţa binecunoscută. El a început să râdă în momentul în care i-a văzut pe jurnaliștii adunați să îl filmeze în timp ce mergea în sala de judecată.

Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv, în mai 2019, la trei ani şi jumătate de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman.