Lista țărilor din zona verde, cele care sunt exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină sau izolare a fost actualizată de Guvernul României. Zborurile suspendate către și dinspre aceste state urmează să fie reluate în data de 7 iulie.

„Prim-ministrul României, Ludovic Orban, a condus astăzi ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență în cadrul căreia a fost adoptată Hotărârea nr. 34 privind stabilirea listei țărilor membre U.E și ale Spațiului Economic European și a listei țărilor terțe pentru care nu se aplică recomandarea de instituire a măsurii de izolare/carantină asupra persoanelor care sosesc din acestea în România.

Statele care sunt exceptate de la recomandarea măsurii de izolare/carantină sunt stabilite în funcție de rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 100.000 de locuitori.

Zborurile suspendate către și dinspre statele aflate pe listele anexate Hotărârii nr. 34 se reiau începând cu data de 7.07.2020.”, a transmis Guvernul României.

Lista țărilor membre ale Uniunii Europene și Spațiului Economic European:

Bulgaria

Monaco

Croația

Regatul Unit

Cehia

Polonia

Austria

Islanda

Elveția

Spania

Franța

Belgia

Germania

Slovenia

Danemarca

Olanda

Italia

Norvegia

Slovacia

Irlanda

Liechtenstein

Grecia

Cipru

Finlanda

Malta

Lituania

Ungaria

Estonia

Letonia

Andorra

Insuelele Feroe

Vatican

Lista țărilor terțe:

Canada

Maroc

Algeria

Australia

Rwanda

Uruguay

Japonia

Coreea de Sud

Georgia

Noua Zeelandă

Tunisia

Thailanda