În spatiul public se vehiculează diferite nume de posibili prim-miniștri care ar putea conduce Guvernul după căderea lui Dăncilă. Alții se autopropun. Analiștii spun că tot ce apare în spatiul public înainte de moțiune este sortit eșecului. Se pare că secretul viitorului premier îl deține Victor Ponta. Certe sunt doar principalele măsuri care vor fi luate.

Un Guvern cu prim-ministru tehnocrat va ajunge la putere în 2020 în România, se vehiculează în media. Prima măsură va fi aceea a disponibilizării a 400.000 de bugetari. Ulterior se va lua decizia renunţării la cota unică de impozitare şi adoptarea impozitării progresive.

Numele posibililor premieri

- Dragoș Anastasiu, actual președinte al Camerei de Comerţ Româno-Germane. E este susținut de PNL, USR și Dacian Cioloș. Anastasiu pledează pentru desființarea celor 42 de județe, în favoarea a 8 regiuni, desființarea celor circa 3.000 de unități administrative, pentru circa 1.000 și disponibilizarea a altor 400.000 de oameni.

- Lucian Croitoru, actual consilier al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu. El ar fi soluția-tampon până la alegerile locale și parlamentare. El este asemănat cu soluția lui Ion Iliescu care l-a pus prim-ministru pe Stolojan sau cu Emil Constantinescu, care l-a nominalizat pe Isărescu.

- Emil Hurezeanu, actual ambasador al României în Germania, este un nume vehiculat în același context. Este un om apropiat de Klaus Iohannis, istoria sa dinainte de 1989, dominată de cultura germană, fiind marcată de cariera ca realizator al emisiunii Actualitatea Românească de la Radio Europa Liberă. Din 1983 a primit azil politic în Republica Federală Germană.

- Dragoș Tudorache – fost ministru în guvernul Cioloș, europarlamentar PLUS, ar fi o soluție de compromis pentru obținerea unei majorități parlamentare în care să fie implicat și USR, prin PLUS partidul condus de Dacian Cioloș.