După data de 15 mai care a adus finalul stării de urgență, 1 iunie a devenit cea mai așteptată zi a anului 2020. Începând de luni vor intra în vigoare mai multe măsuri de relaxare a restricțiilor, printre care deschiderea teraselor și posibilitatea de a participa la petreceri private. Cu toate acestea, conform ministrului Marcel Vela, restricțiile privind adunările private nu se modifică. Astfel, și de luni înainte, la petrecerile private care se desfășoară în aer liber pot participa cel mult 16 persoane, iar dacă petrecerea este organizată într-un apartament pot participa maximum 8 persoane.

„Ca și înainte, la petrecerile private în aer liber pot participa 16 persoane, iar în spații închise, de exemplu într-un apartament, maxim 8. Acuma a rămas aceeași regulă și după 15 iunie, pentru că nu s-a intervenit pe zona de petreceri private”, a declarat ministrul Internelor.

Marcel Vela a precizat că după data de 15 iunie autoritățile vor discuta cu specialiștii și vor decide în ce va consta următorul val de relaxări.

De luni, 1 iunie, vor fi deschise terasele și plajele, iar pentru ieșirea din localități nu va mai fi nevoie de declarația pe propria răspundere.