Asociaţia Internaţională Mişcarea Europeană (European Movement International/ EMI) i-a acordat Laurei Codruţa Kovesi, la Bruxelles, distincţia "Femeia la Putere", în cadrul celei de-a 4-a ediţii a premiilor Women of Europe.

Mişcarea Europeană este cea mai mare reţea de organizaţii pan-europene. Este prezentă în 34 de stateri şi înglobează 38 de asociaţii internaţionale. Reuneşte structuri asociative, reprezentanţi ai mediului de afaceri, sindicate, ONG-uri, partide politice, autorităţi locale şi mediul academic.

Europarlamentarul Eva Maydell, preşedintele EMI, a declarant, în cadrul ceremoniei, că toate câştigătoarele au avut un impact pozitiv extrem de important la nivel local şi global.

În ceea ce o priveşte pe Kovesi, ea a primit premiul pentru că “a demonstrat o conducere politică extraordinară în Europa, prin munca sa notabilă împotriva corupţiei la nivel înalt din România. De curând, a devenit primul procuror-şef la nou-înfiinţatul Parchet European (EPPO)”.

Fosta şefa DNA a declarat, după primirea premiului că acesta reprezintă “o recunoaştere a eforturilor” sale.

“Sunt foarte onorată să primesc acest premiu şi îl vad ca pe o recunoaştere a eforturilor mele şi ca o încurajare de a nu renunţa la munca mea.

În opinia mea, a fi puternic înseamnă a câştiga încrederea oamenilor şi, mai important decât atât, a reuşi să o păstrezi. În linia mea de lucru, poţi face acest lucru numai lucrând profesionist, fiind consecvent şi respectând legea în orice moment.

Acest premiu aparţine în egală măsură tuturor persoanelor care m-au susţinut în lupta împotriva corupţiei şi în respectarea statului de drept şi a valorilor europene. Aş dori să le mulţumesc în mod special tuturor susţinătorilor mei de-a lungul anilor. Pentru a merge mai departe, trebuie să lucrăm pentru promovarea egalităţii, a dreptăţii şi a statului de drept, aşa cum a făcut Mişcarea Europeană în ultimii 70 de ani”.