După ce a ieșit public cu o declarație amplă privind Guvernul Dăncilă, președintele Klaus Iohannis și-a rezumat poziția pe Facebook. „Nu voi permite PSD să își bată joc de România și de români!”

„Resping în integralitate remanierea inițiată de premier, propunerile pentru posturile de miniștri sunt inacceptabile. PSD și ALDE, deopotrivă, sunt vinovate pentru eșecul acestei guvernări, iar încercările ALDE de a se spăla acum pe mâini sunt ridicole. Solicit Guvernului să declanșeze procedura prin care să se prezinte în fața Parlamentului pentru o nouă confirmare. Dacă Guvernul nu va obține votul Parlamentului, îi asigur pe români că există soluții corecte, democratice și constituționale, pentru ca România să nu intre în criză. Nu voi permite PSD să își bată joc de România și de români!”, a scris pe Facebook președintele.

PSD este în alertă

PSD este în pragul dezintegrării. Încă 4 parlamentari pleacă luni la ProRomânia! Este vorba despre 3 deputați și un senator, spun surse din anturajul lui Victor Ponta. Săptămâna viitoare sunt aşteptate încă cinci-şase transferuri de la PSD la ProRomânia. La momentul declanșării crizei, PSD avea 207 parlamentari. Săptămâna viitoare va mai rămâne cu 190.