O serie de speculații au apărut, în această perioadă, conform cărora liderul nord-coreean ar fi decedat în urma unei operații nereușite. Acestea erau întărite și de tăcerea de la Phenian care nu publica nici reacție la subiect. Duminică, însă, presa oficială a publicat un mesaj al lui Kim Jong-un.

Radioul nord-coreean a anunțat că Kim Jong-un a trimis un mesaj special de mulțumire constructorilor care au lucrat la un proiect turistic în Samjiyon, conform presei sud-coreene.

Acest mesaj este singurul semn că liderul nord-coreean ar trăi. Radioul nu a menționat nimic altceva nici despre starea sa de sănătate sau locul unde s-ar afla.

Kim Jong-un a fost văzut public ultima data la 11 aprilie. Speculațiile privind problemele sale de sănătate au început 4 zile mai târziu când acesta a lipsit de la evenimentele celei mai importante sărbători a țării sale – nașterea bunicului său, fondator al țării.

Există informații pe surse conform căror una dintre gărzile sale de corp ar fi fost confirmată cu coronavirus, iar de atunci Kim Jong-un s-ar afla în autoizolare. Aceste informații nu au fost infirmate sau confirmate de presa de la Phenian.