Victor Ponta le cere deputaților să nu voteze legea prin care se aprobă ordonanța de urgență privind înființarea Fodului Suveran de Investiții. „Fondul Suveran a fost gândit de Dragnea și Vâlcov la inițiativa unor grupuri de interese din Israel și Rusia”, a spus Victor Ponta.

„Azi este primul test al SCHIMBĂRII în Parlament! Putem să vedem, cu această ocazie, dacă Dragnea – Vâlcov – Dăncilă – Ghizdeanu mai conduc Romania sau nu .

Azi, la Camera Deputaților (punctul 9 pe ordinea de zi) trebuie votată Legea privind aprobarea Ordonanței de Urgență privind Fondul Suveran)! Deputații ProRomânia solicită tuturor grupurilor parlamentare să votam pentru RESPINGEREA acestei inițiative care afectează grav interesele naționale ale României!

Dacă a uitat cineva – Fondul Suveran a fost gândit de Dragnea și Valcov la inițiativa unor grupuri de interese din Israel și Rusia / actele normative necesare au fost semnate de Dăncilă și Teodorovici – se dorea trecerea ultimelor companii rămase încă în proprietatea României (Hidroelectrica , Romgaz, Aeroportul Otopeni, Portul Constanța, Salrom samd) în administrarea unor indivizi private. Toate aceste companii (care valorează aproximativ 20 de miliarde de euro și reprezintă avuția noastră comună) au fost evaluate de Ghizdeanu la mai puțin de 2 miliarde – fraudă pusă la cale prin Fondul Suveran era de peste 18 miliarde de euro – și lasă România fără nicio companie națională!”, a scris Ponta pe Facebook.

Companiile romanești care ar urma să fie preluate și administrate de Fondul Suveran de Investiții și Dezvoltare:

Engie România
Electrica
Delgaz Grid
E.ON Energie România
Chimcomplex
OMV Petrom
Telekom România Communications
Loteria Română
IAR
Oil Terminal
Compania Națională Administrația Porturilor Dunării Maritime
Romgaz
Hidroelectrica
Compania Națională Aeroporturi București
Nuclearelectrica
Imprimeria Națională
Conpet
Aeroportul Internațional Timișoara Traian Vuia
Societatea de Tratament Balnear și Recuperare a Capacității de Muncă TBRCM
Administrația Porturilor Dunării Fluviale
Compania Naționala pentru Controlul Cazanelor, Instalațiilor de Ridicat și Recipientelor sub Presiune
Cuprumin Abrud
Societatea Națională a Sării
Romaero
Administrația Porturilor Maritime Constanța
Administrația Canalelor Navigabile
Antibiotice
Compania Națională Unifarm