Conform statisticilor oferite de Inspectoratul General al Poliţiei Române, în luna martie, furturile, tâlhăriile și alte tipuri de infracțiuni au scăzut simțitor față de aceeaşi perioadă a anului trecut.

"Numărul faptelor de natură penală sesizate, în martie 2020, a scăzut cu 14,6%, faţă de perioada similară a anului trecut. Infracţiunile contra patrimoniului sunt, în luna martie, în scădere cu 17,1%. Astfel, infracţiunile de furt au scăzut cu 19,8%, iar tâlhăriile - cu 20%", arată sursa citată.

Limitarea circulației a avut efecte pozitive previzibile și asupra numărului de accidente rutiere înregistrate. Cu 31% mai puține asemenea incidente au avut loc în această perioadă, 1% mai puține persoane au decedat, iar 37% mai puține persoane au fost rănite grav.

Faptele de loviri sau alte violenţe au scăzut cu 9,4%, infracţiunile stradale - cu 26,7%, iar tentativa la omor a scăzut cu 50%.


"În ceea ce priveşte faptele penale din domeniul violenţei în familie, în luna martie 2020, faţă de aceeaşi lună a anului precedent, a crescut numărul infracţiunilor sesizate cu 2,3%. Astfel, numărul victimelor care au avut încredere să sesizeze faptele poliţiei a crescut. Din totalul faptelor de violenţă în familie ce sunt sesizate, peste jumătate reprezintă fapte de loviri sau alte violenţe", precizează IGPR.

În luna martie 2020, instanţele judecătoreşti au emis 604 ordine de protecţie, cu 11 (-1,7%) mai puţine ca anul trecut, fiind emise, în aceeaşi lună, 653 de ordine de protecţie provizorii, cu 33 (+5,3%) mai multe ca anul trecut.