Ministrul Finanțelor, acuză cu ironie fuga de la guvernare a ALDE, într-o perioadă grea pentru PSD. El compară ALDE cu omul leneș din povestea lui Ion Creangă: Da' muieți-s posmagii?

Eugen Teodorovici, a lansat pe pagina sa de socializare un atac la adresa ALDE prin care sugerează că a decis ieșirea de la guvernare pentru a câștiga voturi în campania electorală. El face o paralelă co poveste a lui Ion Creangă. „Da' muieți-s posmagii?

”Pare că unii s-au lăsat inspirați de povestea lui Creangă cu omul cel leneș și o aduc în politica din zilele noastre prin personajul ALDE. Că de, cât muieți-s posmagii la putere, stau acolo cu plăcere.... cât muieți-s în opoziție, de grabă schimb macazul și repede sar pârleazul. Iar acum, spre final de an electoral, ce să vezi? Mai toate partidele, cu mic cu mare, fug de putere și de guvernare ca dracul de tămâie și aleg bucuroase calea neprihănitei opoziții dătătoare de speranțe la voturi multe. Alde Iohannis, alde Barna, alde Ponta și alții, bucuroși de oaspeți?” a postat Eugen Teodorovici.

Prima şedinţă de Guvern după anunţul ALDE că iese de la guvernare va avea loc astăzi, de la ora 13:00. Miniştrii ALDE urmează să participe la şedinţă, a anunţat Viorel Ilie, ministrul pentru relaţia cu Parlamentul. Viorel Ilie a declarat că pe ordinea de zi a şedinţei Guvernului de azi sunt mai multe proiecte importante, care necesită prezenţa miniştrilor ALDE. Imediat după şedinţă, trei dintre cei patru miniştri îşi vor prezenta demisiile, a mai precizat Viorel Ilie.

Ramona Mănescu, ministrul Afacerilor Externe de doar o lună, a anunţat că nu respectă decizia propriului partid şi rămâne în Guvern. Ramona Mănescu a precizat că nu trece la PSD.

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că ALDE a decis să renunţe la coaliția cu PSD și a anunţat că va rămâne în opoziţie, iar el îşi va prezenta demisia din funcţia de preşedinte al Senatului.

Mai mult, Tăriceanu a spus că ALDE va vota moţiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Viorica Dăncilă. "Noi nu o să votăm pro-Guvern. Partidul de opoziţie votează moţiunea de cenzură împotriva Guvernului, ca să fie clar, dacă aveaţi cele mai mici îndoieli", a spus liderul ALDE.