PSD este deja scos din fire. Șeful statului a anunțat că se va implica direct în selecția candidatului României pentru funcția de comisar european.

„Am discutat cu doamna von der Leyen despre desemnarea comisarului. Doamna președinte este foarte îngrijorată pentru situația care s-a creat. Avem un guvern interimar care nu va nominaliza comisarul. Comisia se grăbește. Situația este una complicată, sper să găsim soluții”, a spus Klaus Iohannis. El a făcut și portretul robot al candidatului. „România trebuie să trimită un comisar bun. Este nevoie de o persoană integră, care are cunoștințele necesare pentru a umple funcția de comisar european. Noi avem oameni competenți, profesioniști, haideți să îi selectăm și să îi trimitem la Bruxelles. Doamna von der Leyen a spus că își doreste foarte mult ca România să desemneze o doamnă. (…) Rugamintea a fost să accelerăm procedura”, a mai spus Iohannis.

Referitor la Acordul de Brexit semnat ieri, șeful statului a dat asigurări că cetăţenii români din Marea Britanie vor fi foarte bine protejaţi. Acest acord este de departe cea mai bună variant”, a mai spus Klaus Iohannis.