Președintele Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă, miercuri, și a făcut un apel către români pentru perioada aceasta.

Șeful statului îi îndeamnă pe cetățeni să rămână acasă de Paște, pentru a evita răspândirea coronavirusului.

„Auzim la știri că sunt unele țări unde se face un plan pentru relaxare. Noi în România nu suntem în această fază. La noi numărul de cazuri crește, numărul persoanelor tratate la urgențe crește și chiar dacă ne dorim cu toții să se termine cât mai repede criza nu suntem încă în faza în care putem să ne relaxăm”, a spus Klaus Iohannis, la finalul unei vizite la Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI).

Președintele a avertizat și despre sărbătorile pascale.

„Eu voi sărbători Învierea duminică, voi sta acasă cu soția mea, Carmen. Vom fi doar noi doi, nu mergem la biserică, nu mergem să luăm lumină, nu mergem la nimeni la masă, nu invităm pe nimeni la masă. Aprindem o lumânare acasă și ne vom ruga. Asta aștept să faceți cu toții. E greu, dar e foarte, foarte important să respectăm și acum, de sfintele sărbători, reglile impuse.”, a spus Klaus Iohannis.

Șeful statului a îndemnat cetățenii la respectarea în continuare a indicațiilor autorităților, pentru ca și România să poată să ajungă curând în faza de relaxare a măsurilor.