Șeful statului a transmis luni seară partidului de guvernământ că va plăti politic pentru protejarea infractorilor. Klaus Iohannis i-a cerut demisia șefului DIICOT, Felix Bănilă, pentru proasta gestionare a tragediei de la Caracal, dar și a altor evenimente.

Președintele Klaus Iohannis și-a declarat nemulțumirea față de tragedia de la Caracal. ”Am convocat CASAT și am cerut acțiuni clare. Am tras repetate semnale de alarmă către cei care conduc instituțiile ca au obligația de a proteja cetățenii țării noastre. Este revoltător modul în care în ultima săptămână unele instituții publice au reacționat atât în cazul Caracal, cât și în cumplitul caz din Dâmbovița”, a comentat șeful statului. El a mai spus că maniera în care au fost tratate de autorități familiile victimelor este un exemplu de ”așa nu”, în vreme ce infractorii sunt tratați ”cu mănuși”. ” PSD va rămâne în istorie drept guvernarea care a protejat penalii și infractorii”, a mai spus Iohannis.

Atac la DIICOT

Șeful statului este nemulțumit de conducerea DIICOT, ”care ar fi trebuit să aducă un plus de profesionalism și credibilitate. Sub conducerea domnului Bănilă acest lucru nu s-aîintâmplat, ancheta generează semne de întrebare majore. Modul în care s-au desfășurat lucrurile ridică suspiciuni, o astfel de abordare nu poate duce decât la rezultate proaste. Îi cer domnului Felix Bănilă să își înainteze imediat demisia din procuror șef al DIICOT. E nevoie de o schimbare la acest nivel pentru a recredibiliza această instituție”, a afirmat șeful statului.

Critici la adresa Guvernului

Îi cer premierului să guverneze, nu să întreprindă turnee externe care nu aduc nimic. Acest guvern și-a pierdut majoritatea parlamentară, soluția firească ar fi demisia acestui guvern dezastru, care și-a pierdut orice legitimitate. Nu ne putem aștepta la gesturi de responsabilitate din partea PSD. Instituții ale statului au grave probleme de credibilitate din cauza politizării. Funcționarea instituțiilor nu mai poate fi afectată de lipsa de competență. Am ajuns în această situație pentru că pesediștii au înlocuit oamenii competenți. Abia aștept să treaca moțiunea”, a concluzionat Klaus Iohannis.