Președintele Klaus Iohannis, alături de premierul Ludovic Orban și de șeful DSU, Raed Arafat a vizitat vineri Unitatea de Suport Medical "Bucureştii Noi”. Spitalul a fost construit la iniţiativa Auchan Retail Romania împreună Leroy Merlin România și cu sprijinul altor companii private și ONG-uri.

Președintele a mulțumit celor care s-au implicat în amenajare acestei unități medicale dedicate pacienților cu forme ușoare de COVID-19.

Declarația președintelui:

„Suntem într-o facilitate specială aici, într-o hală care a fost amenajată pentru bolnavi de COVID-19 care au simptome foarte ușoare.

Este totul special amenajat aici, este o facilitate total atipică, într-un spațiu gândit pentru depozit sau magazin. Prin inițiativă privată s-a realizat, practic, un fel de spital.

Din capul locului vreau să spun că apreciez foarte, foarte mult această inițiativă privată. Inițiatorii sunt firmele Auchan și Leroy Merlin, dar și multe alte firme, multe ONG-uri au venit în sprijin, cu materiale, cu bani, cu muncă, și au realizat această facilitate pe care am vizitat-o astăzi. Sunt impresionat!

Avem aici multe soluții noi, inovatoare și cred că cei care din păcate vor avea nevoie de un loc aici vor fi foarte mulțumiți de ceea ce găsesc. Această facilitate va fi operată într-un parteneriat. Firmele private și ONG-urile au amenajat totul, dar în practică Institutul Matei Balș și Inspectoratul General pentru Situații d e Urgență va gestiona tot ce se va întâmpla aici. Departamentul de Situații de Urgență a fost implicat în coordonare și amenajare și va coordona în continuare și modul în care funcționează această facilitate în legătură cu celelalte.

Țin să le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat aici, și formelor, si persoanelor private, si ONG-urilor, si voluntarilor, fiindcă au fost și mulți voluntari. Înțeleg că ceva similar se va găsi si in altă parte din tară. Eu sunt foarte, foarte bucuros că antreprenorii, ONG-urilor, persoanele private au înțeles că este bine să nu lase statul singur să gestioneze această epidemie și ne bucurăm cu toții când vedem că și oamenii de afaceri, ONG-urile vin cu un ajutor practic, binevenit.

Încă o dată, le mulţumesc tuturor. Celor vor veni aici le doresc sănătate, iar dumneavoastră tuturor vă doresc multa sănătate. Vă mulţumesc!”, a declarat președintele, după vizita la unitatea medicală.

Printre companiile care au contribuit la realizarea acestui proiect se numără Ceetrus, Oney, Decathlon, Sinclea, Dass, Damart, Avicompact, Ikea, Orange și asociațiile Zi de Bine și Bikers for Humanity Romania.