Șeful statului a declarat că începe consultările cu partidele politice. Scopul declarant este de a găsi soluții de punere în aplicare a referendumului. Iohannis respinge vehement propunerea de a-l numi de Titus Corlățean în vreo funcție în Guvern.


Klaus Iohannis a anunțat că marți și miercuri va avea consultări cu partidele politice, după ce numărarea voturilor s-a încheiat.
"6,5 milioane de români au răspuns cu DA la cele două întrebări de la referendum. Trebuie să decidem cum să punem în practică ce a decis poporul", a declarat Iohannis.
Klaus Iohannis a anunțat ca va respinge nominalizarea lui Titus Corlățean pentru funcția de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României.

"Am primit propuneri pentru miniștri și mă voi referi la una singură, pe celelalte le discutăm cu altă ocazie. PSD l-a propus pe Corlățean, artizanul catastrofei de la alegerile din 2014.
Nu e suficient că PSD și-a bătut joc de români, îndrăznește să mi-l propună pe artizanul catastrofei la alegerile din 2014. Mi se pare o alegere total nepotrivită și va fi clar respinsă. Corlățean nu va fi ministru la nimic", a punctat președintele.

El a repetat că vina pentru proasta organizare a alegerilor din 26 mai 2019 aparține Guvernului și a subliniat că el nu a cerut demisia miniștrilor Carmen Dan și Teodor Meleșcanu, ci demiterea.

"Vina politică pentru organizarea alegerilor este clar a Guvernului. Este evident că vinovați sunt miniștrii de Interne și Externe. Cei doi au umblat pe la televiziuni să spună că nu își dau demisia. Eu nu am cerut să își dea demisia, am cerut demiterea lor", a afirmat Iohannis. Mai mult, șeful statului a declarant că este oportună o moțiune de cenzură.”Sper c[ Opozi
ția scrie la ultimele fraze ale moțiunii. Eu așa aș face”, a mai spus Klaus Iohannis.

Șeful statului a anunțat cș va înființa la nivelul Administrației Prezidențiale o comisie mixtă care va lucra la buna organizare a alegerilor prezidențiale. Iohannis a spus că ia această decizie pentru că nu are încredere în Guvern.