În prezent cel mai mare focar de coronavirus din România, Spitalului Județean de Urgență Suceava i-a fost retrasă astăzi decorația primită anul trecut pentru „activitatea de asistență medicală”.

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul privind retragerea Ordinului „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler conferit Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, pe fondul proastei gestionări a crizei COVID. Președintele decorase spitalul din Suceava în urmă cu un an „în semn de apreciere pentru activitatea de asistenţă medicală, precum şi pentru rezultatele obţinute în perfecţionarea actului medical”.

”Astfel, în temeiul prevederilor art. 94 lit. b) și ale art. 100 din Constituția României, republicată, precum și ale Legii nr. 29/2000 privind sistemul național de decorații, republicată, având în vedere gravele deficiențe în activitate constatate în perioada stării de urgență provocate de pandemia de COVID-19, de natură să anuleze orice rezultate meritorii obținute anterior, Președintele Klaus Iohannis a retras Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler, conferit prin Decretul nr. 205 din 5 aprilie 2019, Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava”, se spune în decretul semnat de șeful statului.

În județul Suceava fost înregistrate până acum mai mult de un sfert dintre cazurile de infectare din toată țara.