“Nici un ministru nu va fi numit nou în guvern decât după validarea din Parlament”, a afirmat răspicat șeful statului. Președintele Klaus Iohannis a făcut o declarație de presă în care a respins remanierea guvernamentală propusă de premierul Viorica Dăncilă. El a numit tertipul Guvernului ca neavenit și nepotrivit, subliniind că o refuză categoric.

Șeful statului a precizat că niciun ministru nu va fi numit nou în guvern decât după validarea din Parlament.

Principalele declarații ale președintelui:

- Dna premier îmi cere o remaniere guvernamentală, eliberarea din funcție a unor interimari și numirea a șase miniștri.

- Această remaniere este una neavenită, nepotrivită și o refuz clar.

- Cum am ajuns aici: am primit o asemenea solicitare de remaniere la finalul lui august, iar la câteva ore ALDE a anunțat public că părăsește coaliția de guvernare. În aceste condiții, Constituția solicită explicit un vot din partea Parlamentului.

- Am refuzat atunci remanierea solicitată.

- După ceva vreme, doamna premier a venit cu solicitarea de numire a unor interimari. Din același motiv am refuzat și acea solicitare.

- Acum, doamna premier, vine a treia oară. Doamnă premier, vă spun acum direct și public: trebuie să vă prezentați în fața Parlamentului cu o solicitre de validare a guvernului, altfel lucrurile nu se pot rezolva.

- Această nouă solicitare pe care o refuz vine cu o noutate: e cras neconstituțională. Între timp e foarte clar, s-a anunțat public că ALDE a părăsit coaliția.

- Se vede că se teme de un vot în Parlament și trage de timp.

- PSD într-un mod jalnic se agață de putere.

- Nici un ministru nu va fi numit nou în guvern decât după validarea din Parlament.