Consiliul Local al Sectorului 2 are de votat cinci proiecte de reabilitare şi amenajare a parcurilor. După aprobare vor începe licitaṭiile publice pentru circa 18 milioane de lei, suma pe care primăria este dispusă să o cheltuiască pentru spaṭiile verzi.

La iniṭiativa viceprimarului liberal al Sectorului 2 Dan Cristian Popescu, vor fi reabilitate şi amenajate mai multe parcuri şi scuaruri.

- Reabilitarea Parcului Grădina Icoanei va costa circa 3,7 milioane de lei (775.mii euro). Pe o suprafaṭă totală de 9.040 mp se va amenaja un loc de joacă pentru copii, 64 de bănci şi 36 de coşuri de gunoi, noi stâlpi de iluminat, toalete publice automate, borduri între spaṭiul verde şi pietonal. Se vor planta arbuşti şi se va gazona terenul.

- În Parcul Naṭional, se propune amenajarea unei zone de aventură şi instalarea unei tiroliane. Suprafaṭa de amenajat este de 6.494 mp şi va fi montată în termen de 6 luni. Costurile totale se ridică la circa 3 milioane de lei (622 mii euro). Lucrările vizează reamenajarea toaletelor, amplasarea unor jocuri pentru copii, sistem de iluminat, supraveghere video, internet, sistem irigare, bazin de apă şi- plantări de arbuşti.

- Amenajarea peisagistică zonă verde adiacent Parc Patricani - Aleea Petricani se va face pe o suprafaṭă 10.000 mp şi costă circa 2,6 milioane de lei (557 mii euro). Lucrările constau în montarea a 30 de bănci noi, 28 coşuri de gunoi, 12 stâlpi de iluminat şi 3 toalete publice automate. Se vor planta 156 arbori, 415 arbuşti, 400 buc flori perene şi se va gazona o suprafaṭă de 6.863 mp. De va monta un sistem de irigaṭii pe 6.863 mp şi se vor pava 1.374 mp de alei.

- Amenajarea peisagistică şi arhitecturală a Scuarului din Strada Ricinului ca costa 773 mii lei (163 mii de euro) pentru o suprafaṭă de 3.511 mp. Aici se va monta un gard de împrejmuire, se vor instala bănci şi coşuri de gunoi, iar aleile vor fi din dale din piatră naturală. Se vor planta 111 arbori şi arbuşti, se va gazona terenul şi se va monta un sistem de irigaṭii.

- Reamenajarea Parcului Sticlăriei din Şoseaua Vergului va costa circa 7,8 milioane de lei (1,6 milioane de euro) pentru o suprafaṭă de 51.976 mp. Aici se va amenaja lacul existent care va permite pescuitul. Termenul de execuṭie a lucrărilor este estimat la 18 luni.