Presiunile și insistența viceprimarului liberal al Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, i-au convins pe aleșii locali de necesitatea investițiilor în școli. Astfel, în această vară, 16 școli au fost complet reabilitate și modernizate.Trebuie menționat că niciun minister din actualul Guvern nu a avut vreo contribuție, toți banii provenind de la bugetul local.

Totul a început în 2018, când printr-un program pilot a fost reabilitată câte o clasă din fiecare școală. Succesul programului i-a convins pe aleșii locali să aprobe mai multe investiții în educație. În această vară, 16 școli sunt beneficiarele reparațiilor și modernizărilor. Totalul cheltuielilor aprobate este de

160.794.473 lei/34.588.000 euro. Viceprimarul PNL Dan Cristian Popescu a reușit să urnească lucrurile în mai multe domenii, dar cel mai important este cel al investițiilor în educație.

”Sectorul 2 dispune de cea mai vastă rețea de unități de învățământ din București. Dar tot în sectorul 2 funcționează și cele mai prestigioase școli și licee din capitală. Aici se formează elitele iar administrația locală este obligată să le ofere cele mai bune condiții acestor copii”, declară Dan Cristian Popescu. El susține că toate lucrările importante vor fi gata în prima zi de școală.