Despre sumele enorme care se cheltuie cu întreținerea Palatului Parlamentului s-a vorbit mult. Niciodată clădirea nu a fost însă evaluată. ”Casa poporului, cum este cunoscut imobilul, este a doua cea mai mare clădire din lume, 70% din ea fiind neocupată.

De ce a evaluat Guvernul clădirea, nu știm. Pe masa Guvernului a ajuns un proiect cu privire la evaluarea clădirii în care își își țin lucrările parlamentarii români.

Un inventar al clădirii, nu un studio de piață, arată că Palatul Parlamentului ar valora 5,59 de miliarde de lei. Aproximativ 1,18 miliarde de euro. Terenul pe care se află a doua cea mai mare clădire a lumii a fost evaluat la un miliard de euro. La această sumă se adaugă și parcarea subterană (13.286 metri pătrați), evaluată la 45,8 milioane lei.

Un colos arhitectural

Construit în perioada dictaturii lui Nicolae Ceaușescu, actualul Palat al Parlamentului are 86 de metri în înălțime și încă 92 de metri în subteran.

„Casa Poporului” se află pe locul 2 în lume la capitolul clădiri administrative, însă mare parte din ea rămâne „nelocuită” – 70% din Palatul Parlamentului este liber.