Începând de mâine, 24 martie, în toate spitalele din țară vor fi internați doar pacienți aflați în situații de urgență. De asemenea, vor fi efectuate numai operațiile care nu suportă amânare. Decizia făcută publică astăzi printr-un comunicat de presă al Grupului de Comunicare Strategică este valabilă timp de 14 zile.

"Astăzi, 23 martie, a fost emis ordinul comandantului acțiunii, avizat de ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, pentru instituirea măsurilor necesare limitării răspândirii infecției cu virusul SARS-COV-2 (noul coronavirus), la nivelul unităților sanitare publice și private.

Astfel, începând de mâine, 24 martie, pentru o perioadă de 14 zile, se suspendă internările pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente și investigații medicale spitalicești, care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate." se arată în comunicat.

Decizia vine în contextul în care mai multe spitale din țară sunt deja depășite de numărul cazurilor de pacienți și cadre medicale infectate cu noul coronavirus.
Spitalul Județean Suceava a fost închis astăzi și toți medicii din spital au fost puși în izolare, după ce nu mai puțin de 52 de cadre medicale au fost confirmate cu Covid-19, iar două persoane internate în spital au murit. Ca măsură suplimentară de prot
ecție a medicilor de familie și asistenților și pentru reducerea la minim a deplasării pacienților, începând din data de 22 martie, în județul Suceava consultațiile se efectuează numai în cazurile de urgență, prin telefon, SMS, email sau whatsapp.