Spitalul Sf. Pantelimon suferă de finanṭare cronică. Conform declaraṭiei managerului Dragoş Daviṭoiu, făcută la un post tv, finanṭarea ȋn aparatură medicală este un deziderat la care medicii nu ȋndrăzneau să viseze până acum. Medicul chirurg este ȋncântat de colaborarea cu viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, care a iniṭiat programul de finanṭare a spitalelor.

Aparatură de ultimă generație pentru spitalul Sfântul Patelimon, spital ce deservește sud-estul orașului este ştirea care ȋi poate ȋncânta pe oamenii care locuiesc ȋn Sectorul 2.

Managerul spitalului Pantelimon, medicul chirurg Dragoș Davițoiu a declarat că nu se mai investise de foarte mult timp în aparatura care deservește spitalul și este atât de necesară actului medical. Medicii şi personalul tehnic apelau la tot felul de “cârpeli” pentru a putea lucra cu aparatele foarte vechi. Anul trecut, Primăria Sectorului 2 a finanțat spitalul cu 7 milioane de lei, iar anul acesta suma alocată va fi de 18 milioane de lei, pentru investiții în aparatură, reparații capitale și două extinderi.

Medicul mizează în continuare pe o colaborare la fel de bună cu viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, inițiatorul programului de finanțare a unității spitalicești. Cu toate că spitalul Pantelimon nu este în curtea Primăriei Sector 2, “viceprimarul a pus interesele cetățenilor deasupra luptei politice și a inițiat proiectele de hotărâre pentru finanțarea spitalului”.