Curtea de Apel Bucureşti a judecat, vineri, contestaţia depusă de fostul ministru al Sănătăţii Sorina Pintea faţă de decizia de arestare preventivă. Instanţa a decis ca fostul ministru să fie cercetat în libertate, sub control judiciar.

Sorina Pintea a fost arestată pentru luare de mită. Procurorii au acuzat-o pe fostul ministru că ar fi luat 120.000 de lei pentru a facilita un contract pentru “proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente”. Se pare că această sumă era a două tranșă, prima primind-o chiar când era ministru al Sănătății.

După ce a fost adusă în arest, a fost intens dezbătută încătușarea Sorinei Pintea în momentul în care a fost dusă la un consult medical, la policlinica Ministerului de Interne din București.

Avocatul Sorinei Pintea a cerut revocarea arestării pe motiv că fostul ministru trebuie să se interneze în spital.

„Am cerut revocarea arestării fără alte măsuri, iar în subsidiar luarea măsurii controlului judiciar care să îi permită să meargă să se interneze direct în spital.

Solicitarea ei nu e de a se duce acasă, ci de a se interna pentru a fi tratată de medici fără a-i fi frică de repercusiuni, fără să fie tratată sub presiune.

Analizele medicale de la Sfânta Maria au fost prezentate întâi cadrelor de poliţie şi apoi ei, ceea ce este inadmisbil”, a spus avocatul.