Un membru al echipei vicepreşedintelui american Mike Pence a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus.

Avionul Air Force 2, cu care vicepreședintele SUA se deplasează, a fost debarcat înainte de decolare și a întârziat mai mult de o oră.

Încă nu este clar dacă persoana infectată se afla la bordul avionului cu care Pence se deplasa în Iowa pentru a participa la o întâlnire cu lideri religioşi pe tema adunărilor religioase ''responsabile'' şi pentru o dezbatere la sediul companiei Hy-Vee Inc despre aprovizionarea cu produse alimentare în SUA.

Relatarea despre debarcarea unor persoane din Air Force 2 evidenţiază teama responsabililor de la Washington că s-ar putea infecta cu noul coronavirus, mai ales după ce un militar american ce lucra ca valet la Casa Albă a fost testat pozitiv pentru COVID-19. Preşedintele Donald Trump şi vicepreşedintele Mike Pence au fost apoi şi ei supuşi unor teste, dar acestea au ieşit negative, potrivit preşedinţiei americane.

Mike Pence conduce grupul de lucru care coordonează la nivel naţional criza provocată de pandemia care a ucis până în prezent peste 77.000 de americani.