Fapt incredibil petrecut la ședința Consiliului Local Sector 2. Manipulați de consilierul PSD Lenuța Popescu și consilierul PMP Cătălin Militaru, câțiva cetățeni au participat la ședințã pentru a a sări în ajutorul fostei șefe a serviciului juridic al Direcției Venituri Buget Local Sector 2, care a pierdut procese pe bandă rulantă în favoarea intereselor lor. Scenele s-au derulat în timpul ședinței Consiliului Local Sector 2 din data de 27 septembrie 2018.

Pentru transformarea serviciului juridic în compartiment juridic din cadrul Direcției Venituri Buget Local Sector 2 (DVBL) a fost necesarã o hotãrâre de Consiliu Local, pentru aprobarea unei noi organigrame și regulament de organizare și funcționare. Manipulați de consilierii PSD și PMP, câțiva cetățeni au înțeles că acesta este momentul pentru a face scandal în timpul ședinței de consiliu.

Ei spuneau că instituția refuzã să punã în aplicare anumite sentințe judecãtorești câștigate de ei în contradictoriu cu Primăria Sectorului 2. Aprig susținuți de consilierul PSD, recte Lenuța Popescu, și de consilierul PMP, Cătălin Militaru, oamenii au cãzut în capcanã și au ajuns să o susținã chiar pe cea vinovatã de nemulțumirile lor, șefa serviciului juridic,
Simona Tãnase. Strategia PSD era sã demonstreze cã viceprimarul PNL, Dan Cristian Popescu, este vinovat de situațiile create, acesta fiind inițiatorul proiectului de hotărâre.
Coincidențe neîntâmplãtoare

Proiectul de modificare al organigramei DVBL Sector 2 a fost votat de Consiliul Local Sector 2, chiar dacã PSD și PMP au fost împotrivã. Am remarcat însã tupeul fostei șefe a serviciului juridic, Simona Tãnase. Pe lângã faptul că a scos ilegal documente cu caracter secret din instituție, acestea intrând și în posesia consilierului local Lenuța Popescu, ea a cerut sprijinul sindicatului, care susținea cã proiectul ar fi ilegal.

“Cum se explică faptul cã ați venit toți, astãzi, când vrem sã îndreptăm ceva? Sunteți membri ai unui partid politic? V-a adus cineva?”, a întrebat viceprimarul, în atribuțiile căruia intră coordonarea DVBL Sector 2. Oamenii au negat apartenența fațã de un partid, dar au susținut atitudinea consilierului PSD, care avea ambiția ca ei sã nu vorbeascã înainte de aprobarea ordinii de zi, ci la punctul respectiv și sã-l denigreze pe viceprimar. Argumentele consilierului juridic Simona Tãnase au fost date în cele din urmă peste cap chiar de către cetățeni. Tănase susținea că a fost în concediu maternal când s-au dispus anumite rezoluții ale directoului DVBL Sector 2. “Atunci de ce apare numele dumneavoastrã pe toate documentele?”, a venit replica unui contribuabil. Râsetele din salã au curmat încercãrile PSD de a-l blama pe viceprimar.