Declaraţiile belicoase ale primarilor de sector dupã rãfuiala cu Guvernul pe tema bugetelor aratã o ipocrizie indegirabilã. Dacã pentru edilii care sau poziţionat de la începutul rãzboiului Firea-Dragnea (dupã 10 august) de partea şefului PSD este explicabil sã susţinã varianta Guvernului, pentru ceilalţi este doar teama cã nu ştiu în favoarea cui se va soluţiona conflictul.

“Nu mai sunt bani”, a declarat public primarul Sectorului 1, Dan Tudorache. El încerca astfel sã explice de ce Guvernul a pasat primarilor câteva categorii de asistaţi social. Revolta edililor este în cele mai multe cazuri nejustificatã, pentru cã au cheltuit sume minore în dezvoltare anul trecut.

Primãria Sectorului 1 este una dintre cele mai “bogate” din Capitalã. Cu toate acestea, edilul Dan Tudorache a reuşit sã cheltuie doar 18% pentru dezvoltare în 2018. Cu toate cã rezultate notabile nu se vãd, Tudorache este sigur cã va mai obţine un mandat de primar.

Administrația PSD-Tudorache de la Sectorul 1 nu face absolut nimic, a ratat complet anul 2018. Doar 18% din banii pentru dezvoltare au fost cheltuiți. Au pierdut din cauza asta: școlile, spitalele, proiectele de reabilitare termică a blocurilor, proiectele de locuințe sociale, noile creșe. Domnul Tudorache nu suportă nici banii europeni (zero proiecte!), nici transparența. Pe site, toate documentele, contractele și programele de achiziții sunt link-uri goale, unde nu se află nimic. De netolerat pentru un om ca mine”, comenteazã consilierul local Violeta Alexandru

„Primarul Tudorache dovedește, în fiecare zi, că mandatul său este o greșeală. O greșeală care a blocat administrația sectorului 1 și prin care cetățenii sectorului pierd în fiecare zi din calitatea serviciilor publice. Degeaba ai un buget colosal dacă nu ai nicio viziune și ești incompetent!”

Liberalii spun cã la nivelul Administraţiei Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar şi a Unităţilor Sanitare Publice (AUIPUSP) nu s-au realizat investițiile propuse, cheltuindu-se doar 25% din bugetul alocat. La fel, s-au cheltuit doar 31% din banii alocați pentru investiții la nivelul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC).

Cu un buget de 1,4 miliarde lei în 2018 incapabil să îl cheltuiască în mod eficient, Primarul PSD al Sectorului 1, Dan Tudorache, a împrumutat pe plan intern și extern aproape 20 milioane de lei pentru servicii în domeniul locuințelor și dezvoltării comunale. Nu se vede nimic.

Într-un comunicat de presã, PNL susţine cã în anul 2018, niciun bloc din cele 180 rămase nu a fost reabilitat. În momentul în care a devenit primar, documentația pentru reabilitarea ultimei tranșe de blocuri era finalizată, licitația era încărcată în SEAP de fosta administrație, iar la 3 ani distanță nu s-a anvelopat niciun bloc din cele 180. Totodată, primăria nu a finalizat, așa cum a promis, cartierul de locuințe sociale Odăi, păcălind practic, cu încă un an, cele 769 de persoane care se califică și așteaptă să primească locuințe sociale.

Distribuie