Un video în care mai multe cadre medicale de la Spitalul Victor Babeș din Craiova au dansat pe muzică populară în curtea spitalul a fost publicat pe rețelele de socializare, joi.

Clipul a creat controverse în mediul online, unii dintre utilizatori l-au apreciat, în timp ce alții au criticat inițiativa.

Șefa spitalului, Adina Turcu, a declarat pentru Digi24.ro că a fost o horă de bucurie pentru că au reușit să salveze un pacient cu Covid-19, care a fost de mai multe ori în stare critică.

„Acțiunea a durat 30 de secunde (atât este și durata clipului video - n.r.). Oamenii au păstrat distanța între ei”, a declarat Adina Turcu.

Ea a explicat că hora a fost o manifestare de bucurie că au reușit salvarea unui pacient cu coronavirus, internat din 6 martie, cu mai multe comorbidități. Pacientul a fost de mai multe ori în stare critică, iar salvarea lui a fost calificată de șefa spitalului drept o adevărată performanță medicală. Pacientul, care urmează să fie externat în cursul zilei de joi, a urmărit de la fereastra salonului hora din curte, a mai spus Adina Turcu.

Clipul video postat cu descrierea: Numai împreună vom învinge: