Excedentul bugetar înregistrat de Primăria Arad a stârnit gelozia Guvernului. Potrivit viceprimarului Călin Bibarṭ (foto), Ministerul Finanṭelor le-a transmis o “solicitare fără precedent”, prin care cere informaṭii privind veniturile anilor 2018 şi 2019 şi destinaṭia excedentului bugetar la 31 decembrie 2018. Viceprimarul afirmă că Guvernul vrea să “taie ceva bani din bugetul arădenilor.


"Am primit o adresa prin Trezoreria Arad de la Ministerul Finanelor. Este pentru prima dată în istoria administraiei locale în care suntem întrebai de către Guvernul României de soarta excedentului bugetar, de investiiile pe care le facem din acesta şi cum sunt ele gândite. Această solicitare ne ridică un mare semn de întrebare, de mirare şi de atenionare ca nu cumva să-i aducă gândul să mai taie ceva bani din bugetul arădenilor. Pentru că, aşa cum ştii, în ultimii ani, de fiecare dată când a venit câte o hârtie de la Bucureşti a mai urmat una în care se mai luau nişte bani de la arădeni", a comentat Bibar pe pagina de facebook a Primăriei Arad. El susṭine că banii necheltuiṭi sunt destinaṭi unor proiecte care se întind pe mai mulṭi ani, deoarece birocraṭia a întârziat începerea la timp a lucrărilor.
"Nu e vina arădenilor, nici a administraiei arădene că de la Bucureşti avem legi din ce în ce mai proaste şi mai încâlcite astfel încât de la momentul la care iei decizia să faci o investiie şi până reuşeşti s-o realizezi durează ani de zile. Nu e vina arădenilor că atât Guvernul cât şi Parlamentul nu au fost în stare să aprobe bugetul decât în 16 aprilie", se mai arată în comunicat.
Excedentul bugetar raportat de Primăria Arad este de 168 de milioane de lei, mai mic deât cel din 2017 de 202 milioane de lei.