Premierul Ludovic Orban a anunțat că Guvernul pe care îl conduce își va asuma răspunderea pentru abrogarea OUG 51, care scoate transportul public județean din sfera serviciilor publice. Guvernul va permite astfel decontarea navetei școlare.

"Odată cu prorogarea termenului de intrare în vigoare pentru cele trei prevederi din Legile Justiției, vom abroga OUG 51, astfel încât să permitem decontarea navetei școlare. Trebuie să știți că la ora actuală există localități în care copiii, din cauza faptului că nu-și permit să plătească costul integral al biletului pentru transport, nu se duc la școală", a declarat Ludovic Orban, în cadrul ședinței de Guvern.

Premierul a mai declarant că ordonanța în cauză a fost emisă de Guvernul PSD, influențat de baronii locali care nu au mai vrut să cheltuie din bugetele locale pentru transportul elevilor.

"OUG 51, care a fost o OUG care a urmărit, după părerea mea, două scopuri perverse, și anume, la presiunea baronilor județeni ai PSD-ului, să nu mai fie nevoiți să plătească costurile aferente transportului pentru naveta copiilor, prin desființarea statutului de serviciu public al transportului inter-județean.

De asemenea, a mai avut un obiectiv pervers această ordonanța de urgență care prelungește licențele de transport inter-județean cu încă patru ani de zile, ignorând obligația de a licita traseele în transportul inter-județean.

Evident, va face parte din proiectul de lege pentru care ne vom angaja răspunderea și care, de asemenea, necesită adoptare cât mai rapidă pentru a înceta această stare gravă care creează pentru foarte mulți copii dificultăți, dacă nu, imposibilitatea de a se duce la școală", a explicat Ludovic Orban.