La începutul şedinţei de Guvern de azi, Premierul Orban a anunţat că Guvernul îşi va asuma răspunderea pe bugetul pentru 2020, dar şi pe modificările la OUG 114.

"Am luat decizia de a ne angaja răspunderea pentru 3 proiecte: Legea bugetului de stat, cea a asigurărilor sociale şi legea de corectare a OUG 114, care a provocat efecte devastatoare în economie.

Decizia de angajare a răspunderii este o decizie responsabilă şi indispensabilă pentru atingerea obiectivului de a reuşi până pe 31 decembrie să oferim României un buget de stat care să stea în picioare, să se bazeze pe realităţile economice şi să ofere posibilitatea fiecărui român, fiecărei firme sau autorităţi locale să ştie la ce să se aştepte pentru 2020. Este dificil ca printr-o dezbatere normală în Parlament să putem finaliza bugetul de stat şi bugetul asigurărilor de stat în termenul pe care l-am stabilit", a declarat Prim-ministrul.

Cu toate acestea, fiecare parlamentar va putea depune amendamente la proiectul de buget, Premierul dând asigurări că va ţine cont de cele pertinente.

"Angajarea răspunderii va permite fiecărui parlamentar să prezinte amendamente. Va trebui să analizăm cu mare atenţie, orice amendament care poate genera efecte favorabile, am deschiderea să ţin cont de amendamentele bine intenţionate", a mai afirmat Orban.

Rămâne de văzut cum vor reacţiona celelalte partide la această decizie. PSD-ul a anunţat deja că va depunde moţiune de cenzură în cazul angajarării răspunderii, iar USR-iştii au spus că o astfel de procedură ar lăsa “Parlamentul în offsaid”.