Ședința comună a celor două camere ale Parlamentului pentru învestirea noului Guvern se va desfășura pe 24 februarie, de la ora 16,00.

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului au decis ca săptămâna viitoare, în zilele de 17, 18 și 19 februarie, să aibă loc audierea în comisiile parlamentare a miniștrilor propuși.

La şedinţa Birourilor permanente a participat şi premierul desemnat Ludovic Orban.

Potrivit regulamentului, data ședinței comune se stabilește la cel mult 15 zile de la depunerea la Parlament a programului de guvernare și a componenței propuse a noului Guvern.


Candidații pentru funcţiile de ministru vor fi audiați, în şedinţă comună, de către comisiile permanente de specialitate ale celor două Camere.

La audierile dinaintea învestirii executivului Orban 1, trei dintre miniștri, care se regăsesc și în lista propusă de această dată, au primit aviz negativ. Deși avizul comisiei este doar unul consultativ, premierul a declarat că parlamentarii PNL se vor abține de la a-și exprima opinia, după cum nu vor vota nici învestirea Guvernului în Parlament.