Guvernul continuă implementarea de măsuri pentru sprijinirea redresării întreprinderilor mici și mijlocii, după ieșirea din criză.

Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a anunțat că se pregătește un pachet de ajutor pentru IMM-uri cu un buget pentru granturi nerambursabile de 1 miliard de euro.


Potrivit ministrului Economiei, acest pachet va fi împărţit în trei proiecte, astfel: 550 milioane euro granturi pentru investiţii, până în 200.000 de euro fiecare grant; 350 de milioane de granturi de capital, tot până în 200.000 de euro, pentru companiile lovite puternic de pandemie: turism, horeca, transport auto, industria de evenimente şi 100 milioane euro, granturi până în 2.000 de euro pentru firme cu un singur salariat, care este şi acţionarul companiei şi care nu au beneficiat de niciun ajutor în această perioadă.

"Totodată, am emis un ordin prin care am cerut tuturor companiilor să aprobe până pe 15 iunie planurile de investiţii pe 5 ani, investiţii serioase, care să fie în concordanţă cu Green Deal. Majoritatea companiilor le-au aprobat deja. Vorbim de investiţii de circa 12 miliarde de euro", a scris Virgil Popescu pe pagina de Facebook.