Ordine de zi încărcată la prima ședință a Guvernului Orban, după demiterea prin moțiune de cenzură. Multe proiecte de hotărâri de guvern care vizează domenii precum apărarea, sistemul judiciar şi administraţia publică vor fi dezbătute azi, la Palatul Victoria.

Executivul va adopta prin hotărâre proiectul care stabilește numărul mediu maxim de personal pe anul 2020 pentru operatorii economici din industria națională de apărare.

Totodată, Guvernul va lua și noi decizii privind organizarea, funcţionarea şi atribuţiile Secretariatului General al Guvernului, având în vedere schimbările intervenite în arhitectura guvernamentală după instalarea la Palatul Victoria a Guvernului Orban în noiembrie 2019.

Pe ordinea de zi se mai află și un proiect de hotărâre privind revocarea şi numirea unor membri în Consiliul director al Fondului Român de Dezvoltare Socială, precum și trei memorandumuri care vizează participarea unor demnitari din Executiv în calitate de membri ai Consiliilor de Administraţie sau de Supraveghere a unor companii şi societăţi cu capital de stat, după cum urmează: Daniela Nicolescu, secretar de Stat în cadrul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, membru al Consiliului de Administraţie al Societăţii CONVERSMIN S.A. , Niculae Havrileţ, secretar de stat la Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, membru în Consiliul de Supraveghere al Societăţii OMV Petrom SA, şi Gheorghe-Adrian Miuţescu, preşedinte al Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului, membru al Consiliului de Administraţie al Societăţii ROMAERO S.A.