Cu o săptămână înainte de votul de învestire a Guvernului Cîțu, negocierile între partidele parlamentare sunt în toi. Deși PNL nu a dezvăluit încă strategia pentru vot, liderii principalelor partide și-au stabilit deja pozițiile.

Liderul Pro România, Victor Ponta, a declarat că liberalii au capacitatea de a coaliza o majoritate pentru susținerea Guvernului Cîțu. "Ei au cele 240 de voturi fără noi. Dacă vin la vot şi nu e o păcăleală chestia asta, atunci vor avea voturile pentru învestire aşa cum au avut şi în noiembrie", a declarat Victor Ponta.

Conform declarațiilor lui Kelemen Hunor, în urma consultării cu conducerea PNL, parlamentarii UDMR sunt dispuși să asigure majoritatea necesară pentru votarea Guvernului Cîţu.


"Noi am spus că cei care vor merita vor primi votul nostru, aşa cum s-a întâmplat şi acum două săptămâni în comisiile de specialitate. Şi aşteptăm Birourile reunite care vor stabili săptămâna viitoare când se va da un vot pentru Guvernul Cîţu. Sigur că aşteptăm decizia CCR în ceea ce priveşte Ordonanţa 26. Până atunci, nu cred că se poate face şi nici nu credem nimic în Parlament legat de această ordonanţă, fiindcă în momentul în care Curtea Constituţională va spune ceva, atunci vom şti dacă se poate merge mai departe spre alegeri anticipate sau nu. Ordonanţa 26 a schimbat radical contextul la care ne referim când vorbim de alegeri anticipate", a spus Kelemen Hunor.


Susținere pentru noul Guvern ar putea veni și din partea ALDE, însă conducerea partidului a ținut astăzi să precizeze că nu a fost contactată pentru o discuție în acest sens.

Conform comunicatului transmis presei, „ALDE își exprimă disponibilitatea de a-l primi pe premierul desemnat Florin Cîţu pentru a-şi prezenta echipa guvernamentală şi programul de guvernare propus. ALDE doreşte să afle care sunt intenţiile premierului desemnat Florin Cîţu în privinţa politicii referitoare la pensii şi salarii, dar şi care sunt priorităţile guvernamentale privind infrastructura şi investiţiile", se mai precizează în informarea transmisă.


Săptămâna aceasta au loc în Parlament audierile miniștrilor propuși, iar votul pentru învestirea noului Guvern va fi programat, cel mai probabil, pentru săptămâna viitoare,