După două ore de audieri, golănii și contre din partea lui Eugen Teodorovici, Florin Cîțu a primit aviz negativ din partea Comisiei de buget-finanțe-bănci a Parlamentului. Deși votul a fost 19 la 19, președintele de comisie a anunțat avizul negativ. Cîțu a fost ministrul problemă pentru PSD, acesta anunțând largi anchete privind minciunile PSD-iste cu privire la buget. Votul este consultativ. Ludovic Orban nu îl va înlocui, ci va merge la votul parlamentarilor.

Ministrul desemnat și-a enumerat prioritățile: recuperarea tezaurului de la Moscova și reducerea sărăciei. „Astăzi, aici, în fața comisiilor reunite și în fata românilor, vreau să-mi iau un angajament. Voi face tot ce îmi stă în putință, atât timp cât voi fi ministru de Finanțe, să revigorez, împreună cu guvernatorul BNR și Banca Națională, comisia comuna româno-rusă care are ca obiectiv repatrierea aurului românesc de la Moscova. Cred cu tărie ca miniștrii de finanțe de până acum nu au facut destul, iar pentru mine este o problemă de mândrie națională”, a declarat Cîțu.

Show-ul lui Orlando

Ministrul demis al Finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici, a avut o ieșire golanească chiar în cadrul unei ședințe oficiale a unei comisii parlamentare. Enervat de remarca unui deputat USR, care i-a adus aminte că este demis, Teodorovici a exclamat: „Mamă, mânca-ți-aș gura ta, de la USR, frate!”.