Instanţa de Contecios Administrativ şi Fiscal a anulat alte 9 hotărâri ale Consiliului General prin care companiilor municipale de management al traficului și de străzi, poduri şi pasaje li se delegau serviciile publice. Aşa cum a anunţat Prefectura, orice decizie legată de companiile municipale declarate nule sunt ilegale. Şi ȋn legătură cu alocările bugetare, Firea minte de ȋngheaţă Dȃmboviţa.


Ieri, instanţa de Contecios Administrativ şi Fiscal a anulat la calup propunerile lui Firea şi votate de PSD-ALDE. Decizia instanţei nu este definitivă. Orice insistenţă legată de companii va avea aceeaşi soartă. Cu toate acestea, Firea continuă să mintă ca să obţină voturile aleşilor locali. Ea a afirmat că bugetul de cultură este infim comparat cu alte capitole. Ceea ce este fals. Consilierul general Ana Ciceală a făcut calculele.

CULTURĂ: 120 milioane euro propuși pentru toate instituţiile de cultură pentru anul acesta, din care 21 milioane pentru bâlciuri și spectacole și alte 21 milioane pentru biserici, restul la teatre, muzee, centre culturale nou înfiinţate ca sinecuri.

SPITALE: 85 milioane de euro propuși pentru managementul și investiţiile de la spitale pentru 2019.

EXECUŢIE 2018: Bugetul instituţiilor de cultură a fost executat în proporţie de 95%, adică s-au cheltuit 145 milioane de euro, iar la spitale execuţia a fost de 60 milioane de euro. La începutul anului 2018 pentru spitale fuseseră prevăzuţi 100 milioane de euro, dar a fost suplimentat apoi bugetul de cultură și micșorat bugetul de spitale, pentru că nu se fac investiţiile nici la spitale, nici la infrastructură.

Eu nu sunt contra investiţiilor în cultură. Am vrut însă să pun cifre pe minciunile dnei Firea, ca să știm cum stă realitatea. În plus, nu am văzut în București cultură de 145 milioane de euro. Cu toate că multe instituţii fac treabă foarte bună, suma este absolut neverosimilă în raport cu ceea ce primim în schimbul ei, a semnalat Ana Ciceală.