Primarul Sectorului 3 Robert Negoiță a obţinut de la Consiliul Local o majorare de capital de 98 milioane lei pentru societatea municipalã SD3-Salubritate și Deszăpezire, față de 67 milioane lei cât este în prezent. Realitatea aratã cã urgenţele oamenilor din sector sunt altele, dar sunt lãsate de izbelişte: gunoaiele zac zile şi sãptãmâni aşteptând sã fie ridicte, sunt multe strãzi desfundate şi gropi la tot pasul.

Pentru lãudãtorii lui Robert Negoiţã, are clameazã curãţenia din Sectorul 3, le spunem cã edilul aplicã proverbul “la pomul lãudat sã nu te duci cu sacul” sau “afarã e vopsit gardul, înãuntru-i leopardul”. Este suficient sã te abaţi de pe strãzile principale sã vezi o altã realitate. Pe arterele secundare, oamenii fac ce pot sã nu-şi rupã maşinile din cauza gropilor din asfalt. Cele mai mici au fost astupate de ei, dar pe cele mai mari a apãrut o altã variantã a celebrului “m..e PSD”. De acestã datã se poate vedea “PSD +”. În sectorul 3 sunt multe cãi de acces ca la ţarã. Nu este vorba de strãzi periferice, ci chiar în zona Baba Novac. În plus, firmele de apã, gaz şi de termoficare “uitã” sã repare asfaltul dupã efectuarea unor intervenţii, astfel încât prudenţa şoferilor este cel puţin dublã. Adesea pietonii trebuie sã circule în zig-zag ca sã evite gropile lãsate în urmã.

Gunoaiele inundã strãzile

Mobilã veche, tomberoane pline de gunoi menajer şi foarte multe pungi cu frunze uscate sau gunoaie strânse din coşurile de gunoi stradale zac ore în şir şi adesea mai multe zile pe marginea şoselelor. Joi, 6 septembrie, chiar în faţa sediului PSD Sector 3 şi al Cabinetului senatorial al Ecaterinei Andronescu un tomberon era aşa de plin încât gunoaiele au dat pe afarã. Se pare însã cã pe politicieni nu-i deranjau pentru cã discuţii aprinse se puteau auzi prin ferestrele larg deschise. La doar câţiva metri distanţã, în spatele unui complex comercial, peste mobila veche abandonatã se aruncã zilnic alte gunoaie, cum ar fi fructe stricate şi geamuri sparte. Oamenii bombãne când trec pe lângã aceste zone, dar mai ales îl înjurã pe edil. Preocupãrile lui Robert Negoiţã sunt cu totul altele.

Firmele primãriei primeazã

Edilul a obţinut de la Consiliul Local Sector 3 o majorare de capital de 98 milioane lei pentru societatea municipalã SD3-Salubritate și Deszăpezire, față de 67 milioane lei cât este în prezent. Banii se vor folosi pentru construirea unei stații de sortare și tratare a deșeurilor, mai exact pentru suplimentarea parcului cu utilaje și cumpărare terenului aferent construirii halei necesare, potrivit expunerii de motive.

Stația de tratare va folosi deșeurile organice pentru obținerea de biogaz și curent electric.

”Prin HCLS3 nr. 339/31.07.2018 s-a aprobat majorarea capitalului social al societății SD3 Salubritate şi Deszăpezire S3 SRL la valoarea de 67.000.000 lei divizat în 13.400 părți sociale fiecare având valoarea nominală de 5.000 lei, suma a fost alocată pentru achiziționarea unei stații de sortare a deşeurilor municipale, a unei hale și pentru cumpărarea terenului aferent construirii ei. Suma este insuficientă, deoarece valoarea stației de sortare pentru deşeuri municipale care urmează să fie achiziţionată de la societatea STADLER este de 5.000.000 euro (pret fără TVA), terenul aferent construirii este în valoare de aproximativ 2.300.000 euro, iar pentru construirea celor menționate mai sus este nevoie de înca o hală, birouri, vestiare şi grupuri sanitare. Construcțiile necesare pentru instalația de sortare a deșeurilor municipale şi pentru cea de tratare a fracției organice din deșeuri solide urbane cu obţinere de biogaz şi curent eletric sunt estimate la aproximativ 2.500.000 euro (preț fără TVA). În urma majorării capitalului social al societăţii acesta va fi în valoare de 165.520.000 lei divizat în 33.104 părți sociale cu valoarea nominală de 5.000 lei. Ca urmare a celor prezentate propunem spre analiză şi aprobare proiectul hotărârii de majorare a capitalului social al societății SD3 Salubritate și Deszăpezire S3 SRL cu suma de 98.520.000lei”, se arată în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre.