Primărița Capitalei, Gabriela Firea, a fost acuzată că și-a mărit salariul. Reacția baronesei de București-Ilfov, care i-ar aduce prejudicii de imagine, a venit rapid. Ea îi dă în judecată pe jurnsliștii csre su diseminat informația, pe motiv că legea i-a permis să-și mărească salariul.

Mai multe publicații au acuzat-o pe Firea că și-a mărit salariul. Potrivit unui comunicat, anul trecut, primarul general al Capitalei a avut un salariu de 23.750 de lei, brut. Primarul amenință că îi va da în judecată ”pe toți cei care diseminează în spațiul public informații false care-i aduc grave prejudicii de imagine, atât în plan profesional cât și în plan personal”.

”Articolele din Libertatea, Adevărul, Newsweek și ziare.com care vizează salariul Primarului General sunt nefondate, nedocumentate și tendențioase și aduc grave prejudicii de imagine atât Primarului General, cât și instituției pe care o conduce, drept pentru care Primarul General își rezervă dreptul de a-i acționa în judecată pe toți cei care au publicat informații false legate de activitatea precum și de situația sa financiară. În ceea ce privește datele injuste publicate, pentru edificare, informăm: autorul articolului din cotidianul Libertatea, fără să cunoască legislația în vigoare și fără să adreseze nici o întrebare, pentru o documentare imparțială, Primăriei Municipiului București, afirmă, complet eronat, ca Primarul General și-a mărit salariul".

În comunicat se precizează că salariul primarului general este stabilit de legislație. Concret, conform art. 38 alin. (2) lit. c) din legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice “prin excepție de la prevederile lit. a) indemnizațiile lunare ale personalului care ocupă funcții de demnitate publică se stabilesc prin înmulțirea coeficienților din anexa IX cu salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată”.

În anexa IX, coeficientul aferent Primarului General este 10.

Îi amintim primăriței că toate legile în domeniul muncii spun că salariile angajaților trebuie plătite cu prioritate, iar ea are întârzieri salariale repetate la Compania de Consolidări.